Lovas paradicsom a Zala völgyében

Termálfürő Hévíz

Keszthelytől 6 km-re festői környezetben fekszik, a 9 hold kiterjedésű meleg gyógytó. A tó É-i részében lévő 35.6 m mély tölcsérből törnek elő a bővizű források, amelyek naponta 86 l vízzel táplálják a tavat. A tó vize így 28 óránként cserélődik. A víz hőmérséklete 29-36 C , télen sem süllyed 29 C alá. A víz leginkább a reumás panaszok kezelésére alkalmas.

Web: Link

lat hevizto tofurdo
   

Termálfürdő Kehidakustány

Kehidakustány Zala megye szívében, a Zalavölgyében fekszik, festői, nyugodt természeti környezetben. A kellemes klíma, a Balatonhoz, a Hévízi- tóhoz, a horvát, szlovén és osztrák határhoz való közelség, valamint a föld mélyébol feltörő 49 Celsius fokos termálvíz alapozza meg a 2000. december 16-iki alapkőletétellel az álomból valósággá váló Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, gyógyszálló és apartmanházak beruházási programot.

Web: Link

 20070509100954 kehidakustany termalfurdo1  5478
   

Termálfürdő Zalaszentgrót

A Város legújabb látványossága a termálfürdő. Az impozáns épületet alig egy év alatt építették fel, nem sokkal azután, hogy megtalálták a mostani fürdő közelében a forrást. A fürdő négy medencével rendelkezik, egy sportmedencével, két termálmedencével, és egy gyermekpancsolóval. A főépület és az egész terület kialakításánál a tervezők, és kivitelezők ügyeltek az egyediségre, és az egyszerű használhatóságra. A területen található még egy futballpálya, két teniszpálya, és egy röplabda pálya, amelyek remek sport és szabadidő központtá varázsolják a helyet. A termálfürdő nagy parkolóval rendelkezik, így ennek hiánya sem okoz gondot, a kikapcsolódás zavartalan.

Web: Link

 Szentgrot  411
   

Termálfürdő Zalakaros

A közel 800 éves települést valójában a 35 éve feltárt termálvíz tette nemzetközileg ismertté. A szénhidrogén kutatófúrás során lelt 96C-os termálvíz nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid és bromidion tartalma miatt a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. Az elismert gyógyvíz legjobb hatása a krónikus nőgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyításában, az idült gyulladásos izületi betegségek esetében, az ortopédia, idegsebészeti és sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelésében igazolódott. A fedettfürdő egész évi nyitvatartása mellett a termálstrand szezonálisan üzemel, ahol a medencéket nagy kiterjedésű szépen gondozott park övezi.

Web: Link

 elmenyfurdo-starnd-zalakaros0009  furdo zalakaros gyogymedence
   

Balaton

Web: Link

 1241087570balaton1  balaton005 1400x1050
   

Zalaegerszeg Aquapark

A festői szépségű Gébárti-tó partján, a termálfürdő mellett található a páratlan élményeket, önfeledt szórakozást kínáló vízi-vidámpark. A létesítmény Közép-Európa egyik legnagyobb és egyúttal a Dunántúl egyetlen aquaparkja. A 7,5 hektár nagyságú területen több mint 6.000 m2 vízfelület várja vendégeinket. A 18 db különféle, egyenként 54-120 méteres csúszdából 13 db a felnőttek, 5 pedig a gyermekek részére készült. A csúszdák 12 méter magas dombról indulnak. E magaslaton egy három-szintes kilátó is épült a város és a dimbes-dombos zalai táj csodálatos panorámáját nyújtva a látogatóknak. Hullámmedence, bébi- és gyermekmedence, 3 db víz alatti masszázst biztosító ún. jacuzzi medence, ugrómedence, 1.500 m2-es strandmedence és 300 méter hosszú lassúfolyó tartozik még az attrakciók közé. A 4.500 főt befogadó vízi paradicsom területén 8,8 m2 zöldterület jut egy fürdőzőre, kényelmes pihenést garantálva mindenki számára. A méreteiben impozáns főépület korszerű, kulturált öltözőknek, kiszolgálóegységeknek, üzleteknek, turisztikai információs pontnak ad helyet. A színvonalas vendéglátást éttermek, büfék biztosítják. Aquapark a páratlan élmény…

Web: Link

 image003  D3S 6166
   

Sümegi vár, lovagi torna

Itt található Dunántúl legnagyobb romvára. A várban korhű lovagi játék és középkori lakoma várja a vendégeket. A város másik legrégebbi műemléke , a barokk stílusú Püspöki Palota. Nevezetességként még megtekinthető Kisfaludy Sándor szülőháza, ami ma emlékmúzeum.

Web: Link

 SMEG  91Program
   

Keszthelyi kastély

A város méltán kapta a Balaton fővárosa nevet. Sétálóutcájával szemben áll Keszthely legszebb épülettömbje a Festetics-Kastély. A kastély régi barokk része 1750 körl épült. A kastélyhoz 72 holdas park tartozik. Déli szárnyában található a Helikon könyvtár, amit Festetics György alapított a XVIII. század végén.

Web: Link

festetics4 festetics8
   

Kis-Balaton

A Kis-Balaton 14 800 hektáros mocsárvilág , a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Elsősorban páratlan madárvilága miatt védett. A terület egy része fokozottan védett, vízzel borított. Ide csak engedéllyel és kísérővel lehet belépni, előzetes időpontegyeztetés után. Tel.: 06 83/ 315-341 A közeli Kápolnapuszta területére eső Bivalyrezervátum szabadon látogatható. Az itt élő 80 állat már csak látványosság és génbank , de a század elején még használták őseik igavonó erejét.

Web: Link

kis-balaton-0003 kis-balaton0001

Banners

Partnereink

lovasokponthu autoservice 
kovacslovas