Lovas paradicsom a Zala völgyében

 

A Zalai Lovas Kft. 2010 óta foglalkozik lovas terápiával képzett lovas terapeuta irányításával. Az évek során az ide látogató gyermekek és felnőttek a rendszeres kezelések során nagy előrehaladást mutattak az egészségük terén.

De mi is pontosan az a lovas terápia?

A lovas terápia fogalma: „Orvosi javaslatra történő neurofiziológiai alapokon nyugvó mozgásterápia a lóval, illetve a lovon.
A kezelés különlegességét az adja, hogy a ló mozgását használjuk fel gyógyításra. A laikus szemlélő számára talán csak egyszerű sétálgatásnak tűnhet ez az eljárás, ami egyedülálló, komplex kezelést jelent, egy időben tudunk hatni az idegrendszerre, a fizikumra, a pszichére és az érzékszervekre.
A ló hátának mozgása elsősorban a beteg medencéjére fejti ki hatását, ez a külsőinger alakul át, és terjed tovább a periféria felé. Ez a mozgásminta megegyezik az emberi járás mintájával.
A páciens páciens ritmikus mozgását – melyet ló vált ki – nem pótolhat semmilyen más gyógytorna módszer sem. Egy különleges párbeszéd alakul ki ló és lovas között, amely összeegyezteti az apró, mechanikai ütemben átvitt mozgásokat is.

Kinek ajánlott a lovas terápia?

Elsősorban olyan gyermekek vagy felnőttek számára, akik néminemű traumatikus, idegrendszeri vagy izom sérüléssel rendelkeznek. Ezenkívül a lovas terápia kikapcsolódást nyújt olyan emberek számára is, akik ülő-, álló munkát végeznek és  egészségükkel nincs probléma. 

Banners

Partnereink

lovasokponthu autoservice 
kovacslovas